Kemi

Forskel på deltaGstandard og deltaG ved 25C

12. juni 2014 af qwak (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, vi sidder med en gammel opgave hvor man først bliver bedt om at udregne \Delta G^{\Theta } og derefter  \Delta G for reaktionen
Glukose (aq) --> laktat (aq) + 2H+ (aq).
Reaktionen foregår ved konstant temperatur 25oC og konstant surhedsgrad pH = 7,0

Vi udregner via tabelværdier \Delta G^{\Theta } til -119 kJ/mol*K

Derefter skal \Delta G udregnes vha. formlen \Delta G = \Delta G^{\Theta } + R*T*\ln(\frac{y}{y^{\theta}})

Problemet er, at vi ikke kan se hvorfor y ikke er lig y-standard når reaktionen foregår ved 25grader celcius.

Det er givet at [glukose] = [laktat] = 1mM

Tak for hjælpen på forhånd :)


Skriv et svar til: Forskel på deltaGstandard og deltaG ved 25C

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.