Kemi

formel og aktuelle for aluminiumsulfat

14. juni 2014 af marg1023 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg skal havde hjælp til at finde ud af om jeg har regnet det rigtigt om aluminiumsulfat formelle koncentration + skal finde ud af den aktuelle koncentration af aluminiumioner og sulfationer.

den formelle koncentration af Al2(SO4)3 er 0,0176 mol/L

aluminium er opløst i 2 L. vand

Al2(SO4)3 --> 2 al^3+  + 3SO4^2-

positive ion er Al^3+ og negative ion er SO4^2-

aktuelle koncentration

[Al2(SO4)3] = 0 mol/L fordi stoffet er blevet opløst til 2Al og 3SO4

[Al] = 2*0,0176 = 0,0352 mol/L

[SO4] = 3*0,0176 = 0,0528 mol/l

er det rigtigt regnet ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2014 af mathon

Al2(SO4)3 --> 2 Al3+  +  3 SO42-

positive ion er Al3+ og negative ion er SO42-

aktuelle koncentration:

[Al2(SO4)3] = 0 M, fordi stoffet er blevet opløst til 2 Al3+ og 3 SO42-

[Al3+] = 2·(0,0176 M) = 0,0352 M

[SO42-] = 3·(0,0176 M) = 0,0528 M


Svar #2
15. juni 2014 af marg1023 (Slettet)

står M for molar og så står M også for molarmasse? ellers står der M for molar, dens koncentration at stoffet.

ellers er alt i beregningen rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2014 af mathon

 M = molær


Skriv et svar til: formel og aktuelle for aluminiumsulfat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.