Kemi

HASTER -- Der skal fremstilles 500 mL stamopløsning med en koncentration på 1000 mg Fe/l. Hvor meget jern(II)chlorid tetrahydrat skal der afvejes?

16. juni 2014 af DKPS (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej har en opg som jeg håber en her inde kan løse :/

Jern skal bestemmes i en prøve ved spektrofotometrisk måling.

1) Der skal fremstilles 500 mL stamopløsning med en koncentration på 1000 mg Fe/l.

Hvor meget jern(II)chlorid tetrahydrat skal der afvejes?

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2014 af Skovlun (Slettet)

1000 mg = 1 g

Molekylar vægt jern: 55,85 g/mol

Molekylar vægt:Fe(ll)Cl2 (H2O)4= 198,81 g/mol

For hver mol jern(ll)chlorid har du 1 mol jern(2+). 

For at få 1 gram jern, skal du derfor afveje: (1 g / 55,85 g/mol) * 198,81 g/mol = 3,56 g Jern(ll)chlorid*tetrahydrat

Som du herefter blander med 500 ml vand. 


Skriv et svar til: HASTER -- Der skal fremstilles 500 mL stamopløsning med en koncentration på 1000 mg Fe/l. Hvor meget jern(II)chlorid tetrahydrat skal der afvejes?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.