Kemi

Haster --> BEREGN KONCENTRATIONEN PÅ STAM 2

18. juni 2014 af DKPS (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hj håber der er en her inde der kan hjælpe mig 

Der fremstilles en stamopløsning 1 på 1000 mg/l azorubin. Fra stam 1 udtages 10,00 ml, der overføres til en 100,0 ml målekolbe(=stam 2)

a) Beregn konc. på stam 2.

Tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2014 af ChemistryIsKey

(Jeg går ud fra, at når man overfører 10 mL til den 100 mL målekolbe, så fortynder man op til stregen med vand - ellers er koncentrationen den samme! :) )

Du skal anvende fortyndingsloven, der siger, at      stofmængden før og efter en fortynding er den samme.

     nfør = nefter

     cfør · Vfør = cefter · Vefter

Nu isolerer du koncentrationen efter fortynding, hvorved du får

     cefter = (cfør · Vfør) / Vefter = (1000 mg/L · 0.01 L) / 0.1 L = 100 mg/L

(Bemærk, at voluminet før svarer til den prøve du udtager fra stam 1, dvs. de 10 mL og voluminet efter, er voluminet af stam 2, hvor du fortynder op til de 100 mL i alt)

Håber det hjalp :)


Svar #2
18. juni 2014 af DKPS (Slettet)

det gjor det i den grad tak skal du have :D 


Skriv et svar til: Haster --> BEREGN KONCENTRATIONEN PÅ STAM 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.