Matematik

Har jeg ret i min antagelse?

02. juli 2014 af 123434 (Slettet) - Niveau: C-niveau

f’(x) bestemmer om grafen er voksende eller aftagende

Hvis f’(x)=2 er grafen voksede

Hvis f’(x)=-1 er grafen aftagende

Alt over 0 er voksende

Alt under 0 er aftagende

Tak på forhånd og god aften


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. juli 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man benytter fortegnsvariationen for den afledede funktion f '(x) til at bestemme monotoniforholdene for selve funktionen f(x).

I intervaller, hvor f '(x) ≥ 0 , er funktionen f(x) monotont voksende.

I intervaller, hvor f '(x) ≤ 0 , er funktionen f(x) monotont aftagende.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juli 2014 af hesch (Slettet)

#1:  Det er én af anvendelserne. Men jeg kan da sagtens forestille mig, at man i kampfly har en slags autopilot, der sørger for at accelerationen ikke overstiger fx 6g, og altså griber ind og styrer flyet under manøvrer, for nu at piloten ikke falder bevidstløs om.  ( Max dv(t)/dt = 6g ).

Der kan nævnes mange andre anvendelser, hvor man ønsker at beregne f '(x) ≠ 0.


Skriv et svar til: Har jeg ret i min antagelse?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.