Matematik

Tre ligninger med tre ubekendte

26. august 2014 af inddd (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg er i gang med denne opgave. Men har vandskligheder med den. Problemet starter med de tre ligninger med de tre bekendte. Jeg kan ikke løse ligningerne (har prøvet med Maple). Håber at nogle vil hjælpe. 

opg.png

Vedhæftet fil: opg.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2014 af PeterValberg

Du kan faktisk se det ud af parameterfremstillingerne, - det kendte punkt (1,2,3)
indgår i både linjens og planens parameterfremstilling :-)

Ved indsættelse af u = 0 i linjens parameterfremstilling (og/eller t = 0 og s = 0 i planens parameterfremstilling)
fremkommer koordinaterne til skæringspunktet mellem linjen og planen. 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

At der kun er ét punkt fælles mellem linien og planen følger af, at liniens retningsvektor [2;2;2] ikke er en linearkombination af de to vektorer [0;2;0] og [0;-2;-1] , der udspænder planen.


Skriv et svar til: Tre ligninger med tre ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.