Matematik

fordoblings konstant?

06. september 2014 af kalleballe1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der en som kan hjælpe med denne opgave. 

I en model er udviklingen i verdens befolkningstal bestemt ved 
f(x)=2586*1,017^x 

A) Beregen fordoblingskonstanten for f(x), og beskriv hvad dette tal siger om verdens befolkningen. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2014 af 123434 (Slettet)

Fordoblingstid

T2=log(2)/log(a)

T2=log(2)/log(1,017)=41

Verdens befolkningstal er fordoblet om 41 år.


Svar #2
06. september 2014 af kalleballe1 (Slettet)

tusind tak mate :)


Svar #3
06. september 2014 af kalleballe1 (Slettet)

hvordan vil man så finde ud af hvornår befolkningstallet overstiger 8000 mio? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2014 af mathon

Løs

               8000 =  2586 ·1,017x 


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. september 2014 af 123434 (Slettet)

Brug så logaritme


Skriv et svar til: fordoblings konstant?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.