Matematik

Integralet ved substitution

08. september 2014 af Massou (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem ved substitution integralet 

ee^2 ln(x)/x dx

Er der en der vil hjælpe mig med den opgave 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2014 af mathon

                 \int_{e}^{e^2}\ln(x)\cdot \frac{1}{x}dx \; \; \; \; \; \; x> 0

    her sættes
                         u = ln(x)   og  dermed   du = (1/x)dx

                 \int_{1}^{2}u\, du=\left [ \tfrac{1}{2}u^2 \right ]_{1}^{2}=\tfrac{1}{2}\left ( 2^2-1^2 \right )=\tfrac{3}{2}

        


Skriv et svar til: Integralet ved substitution

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.