Kemi

Formelle koncentration

10. september 2014 af Mortenlb (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude, 

Er der en venlig sjæl, der kan hjælpe mig med denne opgave:

Opskriv ligningen for Cu(NO3)2 i vand og angiv de aktuelle koncentrationer af kobber(II)-ioner og nitrat-ioner i en opløsning, hvor den formelle koncentration af Cu(NO3)2 er 0,12M. Cu(NO3)2 er let opløselig i vand.


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. september 2014 af Heptan

Cu(NO3)2 --> Cu(2+) + 2 NO3(-)

c(CuNO3)2 = 0,12 M

[Cu(2+)] = 0,12 M

[NO3(-)] = 2 * 0,12 M = 0,24 M


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. september 2014 af Heptan

Vi bruger lille c om formelle koncentrationer og kantede parenteser [ ] om aktuelle koncentrationer.

Kobber(II)nitrat dissocierer til de tre ioner


Svar #3
10. september 2014 af Mortenlb (Slettet)

Tusind tak! Men hvad betyder det, at Kobber(II)nitrat dissoocierer? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. september 2014 af Heptan

Det betyder at den "går i stykker", spaltes i flere dele. Her spaltes den i ionerne


Svar #5
10. september 2014 af Mortenlb (Slettet)

Tusind tak!


Skriv et svar til: Formelle koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.