Matematik

Kloghoveder, har brug for hjælp..

11. september 2014 af okayholy (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er gået i stå på denne opgave, hvordan løser jeg det?

Døgnets temperatur ændres med tidspunktet på døgnet.
a) Indfør passende variable og tegn en grafskitse, der viser sammenhængen 
mellem den målte temperatur og det tidspunkt på døgnet, hvor temperaturen 
er målt.

Kunne bruge http://www.dmi.dk --> ved ikke hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2014 af PeterValberg

Man kunne fristes til at tro, der efterspørges en lineær sammenhæng ( y = ax + b),
men den noget sparsomme formulering:

Døgnets temperatur ændres med tidspunktet på døgnet.

 fortæller intet om sammenhængen ud over at temperaturen ændrer sig afhængig af tidspunktet.

Er det hele opgaveteksten?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at finde en mere passende overskrift til spørgsmålet i stedet for det pladder med "kloghoveder".

Man kunne tænke på en sinusfunktion med passende konstantled, amplitude, fase og periode.


Svar #3
11. september 2014 af okayholy (Slettet)

ja, det er det.

Det er hele tekst opgaven. :D

#1

Man kunne fristes til at tro, der efterspørges en lineær sammenhæng ( y = ax + b),
men den noget sparsomme formulering:

Døgnets temperatur ændres med tidspunktet på døgnet.

 fortæller intet om sammenhængen ud over at temperaturen ændrer sig afhængig af tidspunktet.

Er det hele opgaveteksten?


Svar #4
11. september 2014 af okayholy (Slettet)

#2

Prøv at finde en mere passende overskrift til spørgsmålet i stedet for det pladder med "kloghoveder".

Man kunne tænke på en sinusfunktion med passende konstantled, amplitude, fase og periode.

Okay det skal jeg nok. (y)


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2014 af PeterValberg

Jeg tror, jeg tilslutter mig Andersen11's formodning i #2 efter at have kikket lidt på dmi.dk
Temperaturkurven ser meget periodisk ud :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. september 2014 af SuneChr

Man kan så lægge et passende net henover kurven:
SP 1209140244.PNG

Vedhæftet fil:SP 1209140244.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. september 2014 af SuneChr

# 6
Mindre fejl i temperaturaksen: Bunden af kurven, på begge sider af kl. 12, skal være ca. 121/2º
Det kan være en god øvelse i at tilpasse et net til en given kurve.


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. september 2014 af PeterValberg

#7 kurven i #5 var bare én jeg lige "smed" ind for at understøtte antagelsen om at
     temperaturudviklingen hen over døgets timer kunne være periodisk (sinusformet som
     så meget andet i naturen), - den har ikke direkte noget med spørgerens opgave at gøre.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. september 2014 af SuneChr

# 8
Det er jeg med på. For den elev/studerende, som ikke ved, hvad han/hun skal få tiden til at gå med, kan passende undersøge, om kurven vil kunne beskrives som  y = A·sin (ω·x + φ) + B
Da må vedkommende så være opmærksom på, at x jo ikke er varmegrader, men klokkeslæt. 


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. september 2014 af PeterValberg

Nemlig :-)

konstantled, amplitude, fase og periode afhænger vel også af tidspunktet på året?
men derfor kan man vel godt opstille et overordnet udtryk alligevel

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Kloghoveder, har brug for hjælp..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.