Kemi

Gibbs' energi ved gasblanding - haster

24. september 2014 af beli96 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa

jeg er gået i stå ved e), f) og g),

a) Beregn ΔH og ΔS for følgende reaktion:
H2(g) + CO2(g) --> H2O(g) + CO(g)

b) Beregn ΔG? for reaktionen ved 440 °C

I en beholder findes 0,76 mol H2(g), 0,58 mol CO2(g), 0,15 mol H2O(g) og 0,58 mol CO(g).
Trykket i beholderen er 1,010 bar.
c) Beregn partialtrykket for hver af de fire gasser i beholderen.
d) Beregn reaktionsbrøken, Y.
Her fik jeg Y= 0,1968

e) Beregn ΔG for den givne gasblanding ved 440 °C

her ved jeg så ikke hvad jeg skal gøre.

f) Kan reaktionen forløbe i den givne retning?
g) Beregn ligevægtskonstanten for reaktionen ved 440 °C

håber i kan hjælpe mig, tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. september 2014 af OliverGlue (Slettet)

\Delta_r G = \Delta_r G^\circ + R T \ln Q_r \,

og 

\Delta_r G^\circ = -R T \ln K \,

kilde: http://en.wikipedia.org/wiki/Gibbs_free_energy


Skriv et svar til: Gibbs' energi ved gasblanding - haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.