Matematik

Hjælp til følgende andengradsligning

05. oktober 2014 af Arccossintan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har brug for at vide om denne andengradsligning er omformet korrekt (bemærk at der hvor der er skråstreg, er det brøker vi har med at gøre):

1/(x-1)=2x-3\Leftrightarrow 1/(x-1) (x-1)=2x(x-1)-3(x-1)\Leftrightarrow 1x-1=2x^2-2x-3x+3\Leftrightarrow 2x^2-6x+4=0

Dernæst er jeg interesseret i at vide om jeg har fundet diskriminanten korrekt (ingen løsning):

D= -6^2-4*2*4\Leftrightarrow D=-68

Mvh. Emil


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2014 af mathon

                             2x^2-\mathbf {\color{Red} 5}x+2=0\; \; \; \; \wedge \; \; \; x\neq 1

                             D= \left (-5 \right )^2-4\cdot 2\cdot 2\Leftrightarrow D=9


Svar #2
05. oktober 2014 af Arccossintan (Slettet)

Er det muligt at få en forklaring på hvordan du er nået frem til dette resultat? Altså hvor regner jeg forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2. På venstre sider bliver det 1 og ikke x-1 som du har det.

Svar #4
05. oktober 2014 af Arccossintan (Slettet)

Åh ja, selvfølgelig. Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Hjælp til følgende andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.