Fysik

projicering af kraft

06. oktober 2014 af teamwork (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

Jeg har et spørgsmål til projicering af kræfter.  Jeg har en skrå flade, og en kraft som rammer lodret ned på fladen. Jeg vil gerne have kraften projiceret så jeg har de to komposanter som er lodrette og vandrette på fladen. det er den kraft som jeg har tegnet i det vedlagte billede som jeg gerne vil projiceret. 

Vedhæftet fil: foto.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2014 af hesch (Slettet)

Kraften P er tegnet lodret. Så kraften på den vandrette flade er også P.
Der er ingen kraft, projiceret på en lodret flade.

Generelt: Hvis kraften danner en vinkel α med vandret, er kraften, projiceret på vandret = P*cos α, og kraften projiceert på lodret = P*sin α.


Svar #2
06. oktober 2014 af teamwork (Slettet)

jeg skal bruge den komposant som står vinkelret på den skrå flade. og også den komposant som er vandret med fladen. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2014 af hesch (Slettet)

#2: Vinkelret på skrå flade: Her skal du anvende cos α, hvor α er vinklen mellem skrå flade og P.

Ved lodret bruger du sin α.


Svar #4
06. oktober 2014 af teamwork (Slettet)

jeg ved ik om det vedhæftede her forklarer det bedre

Vedhæftet fil:foto.JPG

Svar #5
06. oktober 2014 af teamwork (Slettet)

jeg har beregnet vinklen som tan-1(1/15) = 3.814

vinkelret cos(3.814)*P?

og lodret sin(3.18)*P?

det bliver nogle meget små faktorer jeg ganger på P?

jeg tvivler lidt på om det skal være tan(15/1) eller tan(1/15)


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. oktober 2014 af hesch (Slettet)

#4: Jo, jeg forstår.  Jeg kan såmænd ikke huske, hvornår man anvender sin og cos, men kigger på tegningen. Så fornemmer jeg, hvilken der skal bruges, for jeg ved, at sin til 86º << cos 86º.

Få fornemmelsen, det er enten eller.


Svar #7
06. oktober 2014 af teamwork (Slettet)

så det er tan-1(15/1)


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. oktober 2014 af hesch (Slettet)

#5:  Det er forkert med vinklerne 3,814 og 3,18:  De må da være ens ?  Det er jo den samme vinkel.


Svar #9
06. oktober 2014 af teamwork (Slettet)

hov ja beklager det bare mig der har skrevet forkert. men selve vinklen må også være forkert. 86 giver meget mere realistiske værdier. 


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. oktober 2014 af anonym000

Jeg forstår ikke helt hvad du vil ?

Hvis du er utryg ved at lægge en opgave op her, kan du sende den i en besked til mig, så kan jeg hjælpe dig :-)

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. oktober 2014 af hesch (Slettet)

#10:  Driver du piratvirksomhed ?      :)


Svar #12
06. oktober 2014 af teamwork (Slettet)

Det er en meget lille del af en stor opgave.. men jeg vil da gerne prøve at sende dig det.. hvordan kan jeg sende?


Brugbart svar (0)

Svar #13
06. oktober 2014 af hesch (Slettet)

#12:  Blandt dem, der sender deres opgave til mig, trækker jeg lod om 3 flasker rødvin.


Brugbart svar (0)

Svar #14
06. oktober 2014 af anonym000

#11 Hjælpen er gratis :-) !

#12 Kan du lave et dropbox-link ?

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #15
07. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Der gælder nu det modsatte, nemlig at sin 86º >> cos 86º .


Skriv et svar til: projicering af kraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.