Kemi

Opgave

20. oktober 2014 af paulinahansen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg har problemer med følgende opgave - vedhæftet.

I må gerne komme med beregninger :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2014 af OliverGlue (Slettet)

For opløsningen på 100mL med koncentration 0.1M må stofmængden være

\small n=cV\Rightarrow0.01\mathrm{mol=0.1mol\, L^{-1}\mbox{\ensuremath{\cdot}0.1L}}

Hvilket må være den stofmængde, du skal afmåle fra 2M's opløsningen, volumen kan da findes

\small V=\dfrac{n}{c}\Rightarrow0.005\mathrm{L=5mL=\dfrac{0.01mol}{2.0mol\, L^{-1}}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2014 af poet (Slettet)

.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2014 af OliverGlue (Slettet)

#1 Det blir dog hurtigt trivielt. For en fortynding må det gælde at stofmængden er konstant, dv.s. 

\small \small \small \small c_{f\slashed{o}r}V_{f\slashed{o}r}=c_{efter}V_{efter}\Leftrightarrow V_{f\slashed{o}r}=\dfrac{c_{efter}V_{efter}}{c_{f\slashed{o}r}}\Rightarrow V_{f\slashed{o}r}=\dfrac{0.1\mathrm{M\cdot0.1L}}{2\mathrm{M}}=0.005\mathrm{L=5mL}

som hedder fortyndingsformlen.


Svar #4
21. oktober 2014 af paulinahansen (Slettet)

Hvad er C og V ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2014 af mathon

    c er den formelle molære koncentration.

    V er volumen/rumfanget

........

og refererer til grundbegreber i elementær almen kemi.


Skriv et svar til: Opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.