Matematik

Har jeg differentieret polynomierne korrakt?

27. oktober 2014 af Metapod (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er de korrekte? Hvis nej hvad har jeg gjort forkert?

Vedhæftet fil: IMG_20141027_173232.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

p(x): du har smidt den afledede af leddet -5x3 væk, ellers er resten af p'(x) korrekt.

q(x): du har differentieret det korrekt, men det er helt forkert at skrive, at x3 + x2 + x + 1 er lig med x6 + 1.

r(x) = 10x + x10   er ikke et polynomium. Det første led er en eksponentialfunktion. Skriv funktionen som

        r(x) = ex·ln(10) + x10

og differentier den så.

s(x): det er svært at læse. Funktionen er muligvis

         s(x) = 2·x3,8 + (1/2)·x1/2 + 53 .

Der skal ikke indgå noget med x0 .


Svar #2
27. oktober 2014 af Metapod (Slettet)

Mange tak for hjælpen.

Har jeg nu regnet de to sidste korrekt ud?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, ikke helt.

r(x): der kommer ikke noget med et x0 i udtrykket for r'(x) . Du har heller ikke differentieret x10 korrekt.

s(x): konstantleddet differentieres til 0. Leddet 53 er en konstant.


Svar #4
27. oktober 2014 af Metapod (Slettet)

r(x)=10*ex*ln(10)+10x9

Jeg håber tredje gang er lykkens gang


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det er ikke korrekt.

Eksponentialfunktionen 10x = ex·ln(10) smider en faktor ln(10) ud foran, når den differentieres:

        (10x)' = (ex·ln(10))' = ln(10)·ex·ln(10) = ln(10)·10x .


Svar #6
27. oktober 2014 af Metapod (Slettet)

Mine matematikevner er bare par excellence...

Men mange tak for hjælpen med regnestykket.


Skriv et svar til: Har jeg differentieret polynomierne korrakt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.