Kemi

hjælp til en opgave meget gerne fortælle i detaljer hvordan man gøre det!

04. november 2014 af masidi (Slettet) - Niveau: B-niveau

E13
1) Hvilken af disse kombinationer af kvantetal er ikke tilladt?
n=4, l=2, ml= −2 n=1, l=0, ml=0 n=0, l=0, ml=0 n=2, l=1, ml=0 n=2, l=1, ml=1
a) b) c) d) e)
2) Antallet af orbitaler med kvantetallene n = 4 og l = 2 er
2 3 5 10 ”et andet tal”
a) b) c) d) e)
3) I hvilken af disse elektronkonfigurationer er der flest valenselektroner?
 a)[Kr]5s24d105p3

b)[Xe]6s24f145d106p2

c)[Ar]4s23d3

d)[Ne]3s23p4

 e)[Ne]3s23p1

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2014 af Heptan

For kvantetallet n

kan kvantetallet l antage værdierne: 0, 1, 2 ... (n-1)

og kvantetallet ml kan antage værdierne ± l og 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2014 af Heptan

... så for l = 2

er der altså følgende muligheder for the magnetiske kvantetal: -2, -1, 0, +1, +2


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2014 af Heptan

3) Tæl valenselektronerne.

Det kan være en fordel at identificere det grundstof der har den elektronkonfiguration. Hvis grundstoffet er i en hovedgruppe, vil hovedgruppenummeret identificere antallet af valenselektroner.

Hvis grundstoffet er et overgansmetal, tælles (n-1)d elektronerne med som valenselektroner.

Fx

a)[Kr]5s24d105p3

Der er tale om en elektronkonfiguration ligesom Sb (antimon), som står i 5. hovedgruppe. Den har altså 5 valenselektroner.

c)[Ar]4s23d3

Her V (vanadium), som er et overgangsmetal. Vi tæller altså 3d-elektronerne med i regnskabet. Der er 5 valenselektroner.

http://en.wikipedia.org/wiki/Valence_electron

http://en.wikipedia.org/wiki/D_electron_count


Skriv et svar til: hjælp til en opgave meget gerne fortælle i detaljer hvordan man gøre det!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.