Kemi

Den empiriske formel

04. november 2014 af overkontroversiel (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg får at den empiriske formel for carbonhydridet er CH, da jeg får at der er samme stofmængde af carbon og hyrdogen  - men det eksisterer netop ikke. Hvad har jeg gjort forkert i opgave a?

Tak på forhånd

Vedhæftet fil: 1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2014 af Soeffi

Hvordan har du regnet?


Svar #2
04. november 2014 af overkontroversiel (Slettet)

Se fil


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

Husk en fuldstændig forbrænding af carbonhydrider er 

\mathrm{C_xH_y + zO_2 \to xCO_2 + \frac{y}{2}H_2O}


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. november 2014 af Soeffi

Kunne det ikke være ethyn?


Svar #5
04. november 2014 af overkontroversiel (Slettet)

#3 : Det er også hvad jeg har forsøgt-

#4 : Yep. Jeg vidste ikke at det stof eksisterede. Det viser, at der senere i opgavebeskrivelsen oplyses, at molekyleformlen er det dobbelte af det emperiske formel, hvilket passer med  den empiriske formel CH og ethyn C2H2.  


Svar #6
04. november 2014 af overkontroversiel (Slettet)

c) Er brændværdien så            \frac{311}{6,45988}\frac{\textup{kJ}}{\textup{g}}\approx 48.14\frac{\textup{kJ}}{\textup{g}}

hvis jeg får massen af carbonhydridet til 6.45988 g og da jeg ved at der bliver frigjort 311 kJ varme ved afbrænding dette.


Brugbart svar (1)

Svar #7
05. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

#6 Jeg får det samme.


Svar #8
06. november 2014 af overkontroversiel (Slettet)

#7 : Tak. Så må jeg vel være på rette spor. 


Svar #9
07. november 2014 af overkontroversiel (Slettet)

Resten af opgaven er vedhæftet her. 

Jeg skal beregne enthapien af dicarbondihydrogen

Jeg fik som sagt reaktionen til  

                        2 C2H2 + 5 O2 → 4 CO2 + 2 H2O   (311 kj varme frigjort)

Jeg fik brandværdien til 48,11 kJ/g  og molar massen af C2H2 til 26,0373 g/mol 

heraf får jeg   ΔHΘ  = -1 • 48,11 kJ/g •  26,0373 g/mol  =  - 1253,44 kJ/mol 

heraf ved at isolere HΘ(C2H2)  i 

                ΔHΘ =2•HΘ(H2O) + 4•HΘ(CO2) - (2•HΘ(C2H2) + 5•HΘ(O2))

og ved brug at  HΘ(O2) = 0 kJ/mol ,  HΘ(CO2) = -393,51 kJ/mol,   HΘ(H2O (g) ) = - 241,81 kJ/mol

får jeg at  HΘ(C2H2)= - 401.47 kJ/mol

men det passer ikke, for det skulle helst give et positiv enthapiværdi! Hvad har jeg gjort forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #10
07. november 2014 af Heptan

c) jeg får 48,17 kJ/g. whatever,

d)

heraf får jeg   ΔHΘ  = -1 • 48,11 kJ/g •  26,0373 g/mol  =  - 1253,44 kJ/mol 

Du skal huske at gange med 2, da koefficienten i dit reaktionsskema er 2.

Jeg foretrækker at beregne enthalpitilvæksten for reaktionen således:

Der blev afgivet 311 kJ varme, altså er enthalpitilvæksten for reaktionen -311 kJ. Hvis vi skal regne den pr. mol, så skal vi beregne den molære enthalpitilvækst, og vi ved at der er blevet dannet 0,49604617 mol CO2. Da koefficienten foran CO2 i reaktionsskemaet er 4, skal vi altså dividere stofmængden med 4, derefter kan vi beregne \Delta _r H_m, som er den molære reaktionsenthalpi.


Svar #11
07. november 2014 af overkontroversiel (Slettet)

Fantastisk! Tusind tak, Heptan! 


Skriv et svar til: Den empiriske formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.