Kemi

Beregn ud fra reaktionsskemaet det teoretiske volumen af det frigivne carbondioxid.

05. november 2014 af Agricole (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey vi er igang med So forløb her på HTX og nu er vi igang med at skrive en kemi journal men jeg her helt blank på en opgave der lyder således:

 Beregn ud fra reaktionsskemaet det teoretiske volumen af det frigivne carbondioxid. 

Reaktionsligningen er sådan: 

2NaHCO3 -> Na2Co3 + H2O + Co2

og stofmængen ser sådan her ud ( ved ikke om det skal bruges):

Co2 = 44.1
H2o = 18.015
Na2Co3 = 105.99
2NaHCO3 = 168

Hvordan beregner man så lige volumen af de frigivne carbondiocid? :)

Hvis i vil se hele opgaven så har jeg lagt en fil med den. 

Tak på forhånd :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

#0 Med stofmængde mener du molarmasse. 

Har I brugt 1g natron? Så kan du finde stofmængden

n_{\mathrm{natron}}=\dfrac{m}{M}=\dfrac{1\mathrm{g}}{84\mathrm{\dfrac{g}{mol}}}=0.012\mathrm{mol}

Støkiometrien er 1 til 2 for dannelse af CO2 i forhold til natron

2\,n_\mathrm{natron}=n_\mathrm{CO_2}\Rightarrow n_\mathrm{CO_2}=0.006 \mathrm{mol} \quad \mathrm

Og til sidst kan idealgasligningen pV=nRT  benyttes.


Svar #2
06. november 2014 af Agricole (Slettet)

tak for hurtig svar :)


Skriv et svar til: Beregn ud fra reaktionsskemaet det teoretiske volumen af det frigivne carbondioxid.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.