Matematik

brug nulreglen til andengradsligninger

08. november 2014 af mhavva (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen der kan hjælpe mig, jeg er låst, kan ikke komme videre...

jeg har to ligninger som der skal bruges nul reglen.

a) (x2 -4x)*(x2 +2x-3)= 0

nulreglen siger at a*b=0 entn første eller anden parates skal giv 0 derfter skal den løses som andengradslignin ved hjælp af andegradspolynomium.

f(x)= a*x2 +b*x+c

=a(x-x1 ) (x-x2 )


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2014 af mathon

a) (x2 -4x)·(x2+2x-3) = 0

                                            x(x-4)(x+3)(x-1)=0


Svar #2
08. november 2014 af mhavva (Slettet)

hvordan kommer jeg videre med den???


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2014 af Chrystine (Slettet)

Du vil bruge nulreglen, og den har du selv beskrevet fint.

Altså skal du løse ligningerne x2-4x = 0 og x2+2x-3 = 0
Det er helt almindelige andengradsligninger, som du har en formel til at løse,
men du kan også bruge nulreglen på dem.

Som mathon skriver i #1, så er
x2-4x = x (x-4)    
    og
x2+2x-3 = (x+3)(x-1)
(prøv at regne den anden vej, altså gange ind i parentes, og se det passer).

Disse kan du bruge nulreglen på. Hvis vi fx kigger på nummer 2.

(x+3)(x-1) = 0, så er x+3 = 0 eller x-1 = 0.
Der har du meget simple ligninger. Den første giver x=-3.

Prøv selv nu.
Og husk at gøre prøve (indsæt løsningerne i den oprindelige ligning, og se det passer).


Skriv et svar til: brug nulreglen til andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.