Kemi

Reaktionskinetik - Hvor lang tid går der inden der er under 1% er tilbage

10. november 2014 af Falaffel (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :) 

Jeg sidder med en kemi opgave, som jeg har siddet og forsøgt at løse, jeg håber nogen ville kigge på det og se om jeg har gjort rigtigt :) 

Spm. Hvor lang tid vil der gå inden der er under 1% tilbage af den oprindelige mængden af C4H9Cl?

Jeg har startet med at bestemme koncentrationen til den tid vi prøver at løse, ved at gange 1% med start koncentrationen: 

(1/100)*0,1= 0,001M 

Hernæst har jeg brugt det funktionsudtryk jeg fandt frem til i forrige opg. og indsat 0,001M på y's plads og isoleret x, som så er tiden: 

y=-2,011*10^-3 *x - 2,300

x= 1144,44 sek. 

Er det rigtig gjort?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

#0 Næsten 

Du har fundet den korrekte koncentration, men udtrykket for en første ordens reaktion er 

\mathrm{\ln[A]}=\ln\mathrm{[A]}_{0}-k\cdot t\Leftrightarrow\mathrm{[A]}=\mathrm{[A]}_{0}\cdot\exp(-k\cdot t)

Brug en af udtrykkene (første er den lineære, du har plottet med). Du indsætter nemlig koncentrationen i udtryk 1, uden at omregne med den naturelige logaritme. 

Facit er

\mathrm{0.01\mathrm{[A]}_{0}}=\mathrm{[A]}_{0}\cdot\exp(-k\cdot t)\Rightarrow t=2303\mathrm{\, s}


Svar #2
10. november 2014 af Falaffel (Slettet)

Okay, tusind tak! 


Skriv et svar til: Reaktionskinetik - Hvor lang tid går der inden der er under 1% er tilbage

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.