Matematik

Integrations regler

12. november 2014 af johannowiz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, læser en bog om elektroteknik, hvor der står at: 

dQ/dt = -I

hvis man integrere dette får man:

q = Q - I*t

strømmen I er konstant, q=I*t og Q er ladningen ved starten af afladningen.

Kan i forklare hvordan første ligning bliver til anden ligning? 

Det er noget tid siden jeg har siddet med integrering, så det skal lige genopfriskes, tak på forhånd :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2014 af peter lind


Svar #2
12. november 2014 af johannowiz (Slettet)

hmm, jeg kan stadig ikke se hvordan dQ/dt = -I ved integration bliver til q = Q - I*t

altså, hvis jeg integrerer dQ/dt = -I får jeg så ikke Q=-I*t ?? Hvordan kommer jeg frem til q = Q - I*t så?   


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. november 2014 af peter lind

Ved integrrationen skal man addere en arbitrær konstant. Denne arbitær konstant kan findes hvis man kender værdien i et punkt og det gør man her. Du får q = -I*t +k. Indsætter du t = 0 får du q=k = Q


Skriv et svar til: Integrations regler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.