Fysik

Volumen og vægt

16. november 2014 af forever21 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Jeg har en fysikaflevering hvor jeg bliver bedt om at oplyse hvad volumen af 500 kg. guld er? Hvordan kan dette løses? Og det samme spørgsmål gælder ved 200 kg. stål.

Derudover er der en lille ekstra-opgave om hvad en gennemsnitlig lastbil vejer, og det ANER jeg bare ikke! For mit vedkommende kunne det være alt fra 1 ton til 50 ton?

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2014 af khol (Slettet)

Du skal finde massefylden/densiteten for både guld og stål (jern) - disse værdier er opgivet som vægt pr. volumen. Del derpå vægten af dit stof med densiteten af dette stof


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2014 af hesch (Slettet)

#0:  Du skal finde densiteten (google) for guld og stål, typisk angivet ved g/cm3.

Stål er et vidt begreb, men brug du bare densiteten for jern.

Lastbil:  Nå, ja, 5 - 40 ton, typisk. Skriv du bare 15 ton, gennemsnitligt, (totalvægt).


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2014 af mathon

                                             \begin{array} {|c|c|} stof&densitet \; \mathbf{\color{Red} \varrho} \\ \hline Au&19,3\; \frac{g}{cm^3} \\ \hline Fe&7,86\; \frac{g}{cm^3} \end{array}

                                                        V=\frac{m}{\varrho }


Svar #4
16. november 2014 af forever21 (Slettet)

Men nu hvor massen er i kilo (500 kg. guld og 200 kg. stål), er resultatet (altså V) så stadig i cm3?

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. november 2014 af mathon

                                              \begin{array} {|c|c|} stof&densitet \; \mathbf{\color{Red} \varrho} \\ \hline Au&19,3\; \frac{kg}{dm^3} \\ \hline Fe&7,86\; \frac{kg}{dm^3} \end{array}

                                                         V=\frac{m}{\varrho }


Svar #6
16. november 2014 af forever21 (Slettet)

Okay så det bliver dm3 når det er i kilo! Tusind tak for svar alle sammen!

Skriv et svar til: Volumen og vægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.