Fysik

kraft

22. november 2014 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

kisten har en masse på 1100 kg og et rumfang på 130 l.

hvor stor en kraft skal hejselinjen kunne tåle for at løfte kassen op til vandoverfladen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2014 af mathon

                     F_{linje}=m\cdot g


Svar #2
22. november 2014 af Ellapigen (Slettet)

hvorfor gælder denne formel er det fordi det er opdriften?


Svar #3
22. november 2014 af Ellapigen (Slettet)

og skal man ikke inddrage rumfanget?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2014 af mathon

OK
       …op til vandoverfladen og ikke op af vandet:
 
            \! \! \! \! F_{linje}=\underset{tyngden}{m\cdot g}-\underset{opdriften}{V\cdot \varrho \cdot g}=\left ( (1100\; kg)-(0,13\; m^3) \cdot \left ( 1000\; \frac{kg}{m^3} \right )\right )\cdot \left ( 9,82\; \frac{N}{kg} \right )
                     


Svar #5
22. november 2014 af Ellapigen (Slettet)

men hvad er det for en formel?


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. november 2014 af mette48 (Slettet)

Linen skal kunne tået en kraft der er større end tyngden af kisten + opdriften (der her en negativ, da den går opad)

tyngden er m*g = 1100*9,82 N

opdrift er - V*mfv*g = -130*1*9,82 N


Svar #7
22. november 2014 af Ellapigen (Slettet)

men mangler vi ikke luftens tryk p0?


Svar #8
22. november 2014 af Ellapigen (Slettet)

og det er da ikke formlen for opdriften?


Svar #9
22. november 2014 af Ellapigen (Slettet)

men mere formlen for tryk af væsker..


Svar #10
22. november 2014 af Ellapigen (Slettet)

eller nej, densitet*volumen = massen


Skriv et svar til: kraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.