Matematik

Opgaver

27. november 2014 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion f er bestemt ved
f (x)=(x−3)2.


a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (1, f (1)).


Tangenten til grafen for f i punktet P(a, f (a)) skærer koordinatsystemets akser i
punkterne Q og R, når 0≤a<3 .


b) Bestem koordinatsættene til hvert af punkterne Q og R udtrykt ved a.
Det oplyses, at arealet af trekant OQR er givet ved

T(a)= 1/4 (9−a 2)(a+3) , 0≤a<3.


c) Bestem den værdi af a, der gør arealet af trekant OQR størst muligt.

Kan nogle hjælpe mig med disse her opgaver? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2014 af peter lind

Ligningen for tangenten til grafen for en funktion f(x) i (x0), f(x0)= er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Svar #2
27. november 2014 af Mie12345678 (Slettet)

kan jeg godt sende dig opgaven vil du prøve at at jeg har løse min opgaven korrekt? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Prøv at forklare her, hvordan du har løst opgaven.


Skriv et svar til: Opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.