Matematik

Sammenhæng mellem kurve og differentialligning

01. december 2014 af Dc500zero (Slettet) - Niveau: A-niveau

Vedhæftet fil med opgaven. Nogen der kan hjælpe mig med svarende?

a) Bestem hvilke af funktioner f og g, der hører til henholdsvis ligning  (!) og ligning (II).

b) Bestem den fuldstændige løsning til differentialligningen (I).

Vedhæftet fil: matopgave.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2014 af mathon

a)
         f hører til differentialligning (I)

         g hører til differentialligning (II)

b)
         Separer de variable og integrer på begge sider.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2014 af PeterValberg

Diff.ligning II er af typen:    y' = k·y   (i dit tilfælde er k = 1)
I denne type er væksthastigheden proportional med y, altså eksponentiel vækst.
Hvilken graf passer på det?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2014 af mathon

b)
          \int \frac{1}{y}dy=\int x\, dx


Skriv et svar til: Sammenhæng mellem kurve og differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.