Matematik

Isolering af konstant

06. december 2014 af Sorteæble (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan kan k(1-4t)=2t-1/2)

giver k= -1/2

Har forsøgt en masse og har regnet det på computeer program, men kan ikke få det til at stemme.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2014 af hesch (Slettet)

k = -½  stemmer da fint.  Men hvilken sammenhæng indgår det i ?


Svar #2
06. december 2014 af Sorteæble (Slettet)

skal bestemme k i en opgave (konstant), det er differentialligning. Ja det stemmer, mente mere forståelsen, altså hvordan bliver k = - 1/2 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2014 af hesch (Slettet)

Det ved jeg ikke, det fremgår af sammenhængen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#0

Man har

        k·(1-4t) = 2t - (1/2) = (1/2)·(4t-1) = -(1/2)·(1-4t)

hvoraf man får

        (k+(1/2))·(1-4t) = 0

og af nulreglen følger så

        k = -1/2  ∨  t = 1/4 .


Skriv et svar til: Isolering af konstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.