Kemi

Formel og aktuel koncentration

08. december 2014 af Sabrina3 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP,

Vi I være søde, at hjælpe mig med at løse to opgaver på den første side (har vedhæftet opgaverne).

Jeg ved ikke hvordan jeg kan løse dem. 

Mvh.  

Vedhæftet fil: 4.4 .pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2014 af Heptan

Løs de første tre kolonner først, hvis det er muligt. Det kan du gøre med to formler. Den som er skrevet i den grå boks, samt den her:

n = m/M

hvor n er stofmængden, m er massen, og M er den molare masse (som du kan slå op på google)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2014 af Heptan

Så for den første række kan du fx beregne n først, med formlen

n = c * V

Derefter kan du beregne massen med formlen

m = n * M

hvor jeg har slået M op til at være 241.86 g/mol


Svar #3
08. december 2014 af Sabrina3 (Slettet)

Ok. Jeg har fundet molarmassen af jern til at give 55,847 g/mol og nitrat til at give 60,0049 g/mol. Det skal jeg gange med massen for at få stofmængden?


Svar #4
08. december 2014 af Sabrina3 (Slettet)

Ok, men hvad så med kocentrationen af jern og nitrat? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. december 2014 af Heptan

Ja, men der er 3 stk nitrat. Det er hvad subskriptet i formlen betyder,

Fe(NO3)3 

er det samme som 1 stk Fe3, 3 stk NO3-

Så det er 55,85 + 3 * 60,00


Svar #6
08. december 2014 af Sabrina3 (Slettet)

Nårh okay. Tak


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. december 2014 af Heptan

[Fe^{3+}] = c(Fe(NO_3)_3)

[NO_3^-] =3\cdot c(Fe(NO_3)_3)


Svar #8
08. december 2014 af Sabrina3 (Slettet)

n = c * V

n = 0,100 * 1 = 0,100 g/mol

m = n * M

m = 0,100 mol * 241,86 g/mol = 24,186

Er det rigtigt?


Svar #9
08. december 2014 af Sabrina3 (Slettet)

Koncentrationen af jern: 0,100 mol * 241,86 g/mol  

Konentrationen af nitrat: 3 * 0,100 mol * 241,86 g/mol

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. december 2014 af Heptan

Ja talværdien er korrekt, det kniber med enhederne :P

n = 0,100 mol

m = 24,2 g


Svar #11
08. december 2014 af Sabrina3 (Slettet)

Ok, det skal jeg nok kigge på.

Super, tusind tak for hjælpen. 


Svar #12
08. december 2014 af Sabrina3 (Slettet)

Jeg har svært ved at regne den næste kolone... Er det (2*241,86)/1, hvis man skal finde c ? 


Brugbart svar (0)

Svar #13
08. december 2014 af Heptan

Stofmængden er 

n = 2/241,86

Koncentrationen er

c = n/1,00


Svar #14
08. december 2014 af Sabrina3 (Slettet)

Tak :) 


Skriv et svar til: Formel og aktuel koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.