Fysik

Plutoniums Forsvunden masse og frigjort energi

08. december 2014 af cam0 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har udregnet det ved Uran 235. Hvor det er under en fission.

Hvor jeg har gjort på følgende måde.

235/92U -> 92/36Kr + 144/56 Ba

Massen af 235/92U = 236,045568

Massen af  92/36Kr = 91,926156

Masse af 144/56 Ba = 143,922953

Forsvunden masse (236,045568)-(235,849109)= 0,196459u

E=0,196459*931,5= 183,0015585 MeV

Nu har jeg gjort alt det på den måde med uran man det virker bare ikke når jeg gør det ved Pu?

hvordan skal jeg gøre det der?

Dataene er fra en data bog.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2014 af mathon

1\; u\; \equiv \; 931,494\; MeV

          


Skriv et svar til: Plutoniums Forsvunden masse og frigjort energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.