Matematik

Differentiere

18. december 2014 af Searchmath (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hej

Jeg skal differentiere f(x)= 1/(5x^2+4)^3

Jeg får :

(-1/(5x^2+4)^6) *((15x^2+12)*10x)
Er det korrekt?:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2014 af peter lind

Nej. Hvor får du de (15x2+12)(10x) fra ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. december 2014 af mathon

                  f{\, }'(x)=\frac{-1}{\left (\left (5x^2+4 \right )^3 \right )^2}\cdot 3\left ( 5x^2+4 \right )^2\cdot 5\cdot 2\cdot x=\frac{30x}{\left ( 5x^2+4 \right )^4}


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det negative fortegn er forsvundet i det sidste lighedstegn i #2.

      f(x) = (5x2 + 4)-3 ,

      f '(x) = -3·(5x2 + 4)-4 · (5x2 + 4)' = -3·(5x2 + 4)-4 · (10x) = -30x / (5x2 + 4)4 .


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. december 2014 af mathon

Ja - der smuttede et minus:
                             \small \small f{\, }'(x)=\frac{-1}{\left (\left (5x^2+4 \right )^3 \right )^2}\cdot 3\left ( 5x^2+4 \right )^2\cdot 5\cdot 2\cdot x=\frac{-30x}{\left ( 5x^2+4 \right )^4}


Skriv et svar til: Differentiere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.