Kemi

Pufferopløsning - Beregn stofmængden af tilsat stærk syre og base til systemet

21. december 2014 af Luxua (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen

Jeg sidder med en opgave, hvor jeg skal beregne stofmængden for en tilsat stærk syre (HCl) og base (NaOH) til et puffersystem.

Jeg har ingen andelse af hvordan man gør, men vores puffersystem er lavet af 1 L vand med 8,5 g HCO3^- og 10,32 g CO3^2-blandet sammen.

50 mL af denne pufferopløsing er kørt ned i et bægerglas hvor man ligeledes tilsætter 5 mL HCl 0,1 M i opløsningen og det er det (syren) jeg skal finde stofmængden af. Er der nogle der kan hjælpe??


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. december 2014 af LubDub (Slettet)

             CO32-     +     H3O+     ----->     HCO3-     +     H2O
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. december 2014 af LubDub (Slettet)

Jeg er ikke helt med på. hvad du spørger om, men hvis du vil finde stofmængden af saltsyren, n(HCl) = n(H3O+), skal du benytte dig af

           n = c • V


Svar #3
21. december 2014 af Luxua (Slettet)

ja, det er lige det jeg skal finde :)

Men hvad er det for nogle tal jeg skal sætte ind i V, jeg ved at c = 0,1 M - ikke det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. december 2014 af LubDub (Slettet)

           nHCl = 0,1 mol/L • 0,005 L = 0,0005 mol


Svar #5
21. december 2014 af Luxua (Slettet)

Nu kan jeg se det

Tusind tak - hjalp virkeligt :)


Skriv et svar til: Pufferopløsning - Beregn stofmængden af tilsat stærk syre og base til systemet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.