Matematik

differentiere

22. december 2014 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej er der nogen der kan hjælpe mig med at differentiere:

13/3 * pi * x^2 + 40/x

jeg er i tvivl om hvad man skal gøre med pi


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. december 2014 af Heptan

Tænk ikke over pi, det er bare en konstant ligesom 13/3


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. december 2014 af Heptan

f(x) = 13/3 * pi * x^2 + 40/x

f'(x) = 13/3 * pi * 2 * x - 40/x^2


Svar #3
22. december 2014 af Ellapigen (Slettet)

så dvs. f'(x)=26/3*pi*x -40/x^2?

men hvis man differentiere pi, så giver det vel 0 hvis det er en konstant?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. december 2014 af LubDub (Slettet)

   f(x) = k•xn     ...     f '(x) = k•n•xn-1

   g(x) = k        ...     g '(x) = 0                            hvor k∈R


Skriv et svar til: differentiere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.