Matematik

Ligninger med eksponentiel udvikling??

05. januar 2015 af karl1236 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Alle

Vi har om eksponentiel udvikling lige nu, og jeg har fået en opgave, som jeg ikke kan finde ud af, jeg håber i vil hjælpe mig?

Se bilag for ligning :-)

Jeg har flere af opgaverne, men jeg tror, at når jeg først finder ud af, hvordan jeg skal regne dem ud, så er det nemt nok. :p

På forhånd tak :D

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen er

Udklip.PNG

Divider med 4 på hver side, og tag så log() på hver side, og isoler x til sidst.


Svar #2
05. januar 2015 af karl1236 (Slettet)

Okay, når jeg dividere med fire på hver side giver stykket 

2^x = 29,75, men hvad skal jeg så tage log() af?? Hvilket tal ? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man tager log() på hver side af ligningen, dvs.

        log(2x) = log(119/4)

og så benytter man en regneregel for logaritmer til at isolere x.


Svar #4
05. januar 2015 af karl1236 (Slettet)

okay, men jeg kan jo ikke regne log(2^x) ud, så hvordan skal jeg så isolere x herfra? :-p


Svar #5
05. januar 2015 af karl1236 (Slettet)

Jeg får den til at give: x = 4,88 og det kan jeg beregne er forkert ;(


Svar #6
05. januar 2015 af karl1236 (Slettet)

Nej, nu har jeg fået den til at gå op, tak for hjælpen :-D


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man benytter regnereglen

         log(an) = n·log(a)

hvorefter man får

        x·log(2) = log(119/4)

og dermed

        x = log(119/4) / log(2) = 4,894818...


Skriv et svar til: Ligninger med eksponentiel udvikling??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.