Matematik

Sin cos tan

09. januar 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kan ikke finde ud af opgave B :-/ billede er vedhæftet med opgave og trekant


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2015 af Soeffi

Vedhæftet fil:trekant_trigonometri.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2015 af Soeffi

Når du har vinkel A, kan du finde |AH| ved |AH| = |AB|·cos(A). |HC| kan findes ud fra tan(C) =|HB|/|HC|


Svar #3
09. januar 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet)

?? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2015 af chrissds (Slettet)

Du skal først bestemme AH, hvilket du gør sådan:

AH2+9,52 = 16,22

AH2+90,25 = 262,44

262,44 - 90,25 = 172,19

√172,19 = 13,12, dvs. B=13,12

Så skal du bestemme HC, sådan:

HC*tan(21*) = 24,74 (bemærk, dette skal du bruge et cas-værktøj til at regne ud!

dvs. at HC = 24,74

27,74+13,12 = 40,86, dvs. at siden AC = 40,86

håber det hjalp en lille smule


Svar #5
09. januar 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet)

Hvordan ved du at HC* tan(21) giver 24,74?


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. januar 2015 af chrissds (Slettet)

Jeg har udrenget det på cas-værktøjet Nspire, hvis du kender det? der bruger du en speciel kommando, der hedder solve, også finder du automatisk x bare ved at lade programmet selv udregne det, men der er også en anden metode til at gøre det på:


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. januar 2015 af chrissds (Slettet)

Men der er også en anden metode til at gør det på:

tan(v) modstående side/hosliggende side

tan(21*)=9,5/x

x*tan(21*)=9,25

x=9,25/tan(21*) =


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. april 2015 af Jacobadm (Slettet)

Se matematik formelsamlingen her på Studieportalen, hvor der både er en oversigtsside om sinus, cosinus og tangens, samt separate artikler med de tre trigonometriske funktioner hver især.


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. juli 2015 af Soeffi

CAS løsning...


Skriv et svar til: Sin cos tan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.