Matematik

at optille en formel

11. januar 2015 af Naaaanai (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg ved ikke rigtig hvordan jeg skal løse denne her opgave og det er uden hjælpemidler. 

der står: 
fire variable størrelser er forbundet ved formlerne R=R0(1+a·t) og U=R·I, hvor R0 og a er konstanter.
a) opstil en formel, der udtrykker t ved U og I

Skal jeg sige 

U/I=R0(1+a·t) og så isolere t?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2015 af Heptan

Ja


Svar #2
11. januar 2015 af Naaaanai (Slettet)

Kan det passe at den kommer til at se sådan her ud til sidst? 
t=R0·I-U/a·1 ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2015 af Heptan

Hvorfor ganger du med 1?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2015 af mathon

                                    t=\frac{\frac{U}{I}-R_0}{R_0\cdot \alpha }


Svar #5
11. januar 2015 af Naaaanai (Slettet)

jeg forstår ikke helt hvordan du er kommet frem til det Mathon.

R=R0(1+a·t)

U/I=R0(1+a·t)

så flytter man R0 over på venstre side, så man skifter fortegn

U/I-R0=(1+a·t)

ganger du også R0 ind i parentesen så det 1 tal forsvinder?

t=U/I·R0/1+a

jeg ved ikke hvordan man kommer til det du har fået.


Svar #6
11. januar 2015 af Naaaanai (Slettet)

Jeg har fået løst det :)


Skriv et svar til: at optille en formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.