Matematik

Optimering - Kasse

18. januar 2015 af Rezwan9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg har en opgave, som jeg ikke forstår (billede vedhæftet). Jeg har fået en funktion for højden h; h = 32/x^2.

Den næste opgave forstår jeg ikke ... Er det noge med, at jeg skal differentiere? Nogen, der gider skære det ud i pap for mig? Det ville være superdejligt!

På forhånd, tak!

Vedhæftet fil: Opgave 12.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2015 af peter lind

Find arealet af de 5 sider udtrykt ved x og h og læg dem sammen. Brug dernæst dit eget resultat for h til at eliminere h i resultatet


Svar #2
18. januar 2015 af Rezwan9 (Slettet)

#1

Kunne du i stedet vise mig det, du skriver? Det ville jeg være taknemlig for


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2015 af peter lind

hvad er arealet af bunden ? Hvad er arealet af siderne ?


Svar #4
18. januar 2015 af Rezwan9 (Slettet)

Samlede overfladeareal: O(x,h) = 4⋅Aside + Abund = 4xh + x2

Hvor 4xh er areal af siderne, og x2 er arealet af bunden


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. januar 2015 af peter lind

det er korrekt


Svar #6
18. januar 2015 af Rezwan9 (Slettet)

Hvad gør jeg så? Skal jeg differentiere O(x,h)?

Hvis ja, hvordan gør jeg så det?


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. januar 2015 af Soeffi

Rumfang:\; x^{2}\cdot h=32\Leftrightarrow h = \frac{32}{x^{2}}

Areal(4\;sider\;og\;bund): \;4\cdot x\cdot h+x^{2} = \frac{128}{x}+ x^{2}


Svar #8
18. januar 2015 af Rezwan9 (Slettet)

#7

Men vi skal jo finde kassens mindst mulige samlede overfladeareal?


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. januar 2015 af peter lind

Ja du skal finde x, så arealet er så lille som mulig. Det gør du ved at finde A'(x) og løse ligningen A'(x)=0


Svar #10
18. januar 2015 af Rezwan9 (Slettet)

#9

Skal jeg differentiere 128/x+ x^2?

Hvis ja, hvad bliver 128/x hvis man differentierer det?


Brugbart svar (0)

Svar #11
18. januar 2015 af peter lind

Det første spørgsmål: ja.

Det andet brug at 1/x = x-1 og at (xn)' = n*xn-1


Svar #12
18. januar 2015 af Rezwan9 (Slettet)

Er, hvad jeg har gjort,så rigtigt?

Vedhæftet fil:Opgave 12 - Resultat.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #13
18. januar 2015 af peter lind

ja


Skriv et svar til: Optimering - Kasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.