Kemi

Aktuel og formel koncentration - hjælp!

18. januar 2015 af alice2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, 

Jeg skal løse nogle opgaver i kemi, som jeg håber, der er én, der kan hjælpe mig med: 

Opgave 88

Hvad er (Ba2+) og (Cl-) i 0,015 M BaCl2?

Opgave 89

Hvad er (Al3+) og (SO42-) i 0,050 M Al2(SO4)3?

Opgave 90

Vi betragter en opløsning, der både indeholder CaCl2 og AlCl3. De to stoffers koncentrationer er henholdsvis 0,02 M og 0,03 M. Angiv de aktuelle ionkoncentrationer i opløsningen. 

Opgave 91

3,312 g Pb(NO3)2 opløses i vand, og der fyldes op med vand til 1 liter. Beregn koncentrationen af Pb(NO3)2 og angiv (Pb2+) og (NO3-)  

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2015 af Heptan

Alle ionforbindelserne er letopløselige, hvilket vil sige at de dissocieres fuldstændigt i vand, til de respektive ioner. Du kan løse opgaverne ved at gennemskue hvor mange af hver ion der er pr. stofformel.

Aktuelle koncentrationer angives med firkantede parenteser, [Ba2+], ikke runde parenteser.

Det kan hjælpe at skrive reaktionen for opløsning op.

Opgave 88

BaCl2 (s) → Ba2+ (aq) + 2 Cl- (aq)

De er i forholdet 1 : 1 : 2

[Ba2+] = 0,015 M

[Cl-] = 2 * 0,015 M


Svar #2
18. januar 2015 af alice2 (Slettet)

Hvad med de andre opgaver?

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2015 af Heptan

De løses på samme måde.

I Opgave 91 benyttes at

c = m/M * 1/1L

hvor  m = 3,312 g  og  M = 331.2 g/mol


Skriv et svar til: Aktuel og formel koncentration - hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.