Matematik

differentiere

19. januar 2015 af LouiseVang (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvorfor er det -8e^-x bliver differentieret til 8e^-x?  og hvorfor bliver det positivt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2015 af Heptan

Fordi

(e^{kx})'=ke^{kx}


Svar #2
19. januar 2015 af LouiseVang (Slettet)

Ahh ja selvfølgelig 

Jeg er igang med at finde de partielle afledede, og har følgende:

-8e^-x - 2e^-2x-6x-y

Jeg differentiere med hensyn til x, og ved at - 2e^-2x forsvinder - men forstår ikke hvorfor


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2015 af mathon

              \small f(x,y)=-8e^{-x}-2e^{-2x}-6x-y

              \small \small \frac{\mathrm{d} f(x,y)}{\mathrm{d} \mathbf{\color{Red} x}}=-8\cdot e^{-x}\cdot (-1)-2e^{-2x}\cdot (-2)-6=8e^{-x}+4e^{-2x}-6

              \small \frac{\mathrm{d} f(x,y)}{\mathrm{d} \mathbf{\color{Red} y}}=-1

........
    når der differentieres mht y er x-konstant:
                             og dermed  \small -2e^{-2x} en konstant


Skriv et svar til: differentiere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.