Matematik

Ekstrema (differentiering) igen!

19. januar 2015 af yololol (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej igen!

Jeg kan simpelthen ikke få ekstrema til f(x)=ln(x+2)•(3x+6) til at passe. Nogen der kan komme med nogle formler? jeg har prøvet (f(x)•g(x))'=f'(x)•g(x)+f(x)•g'(x) men den vil ikke lig med nul på wordmat.Hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Skal der tages ln af hele produktet (x+2)·(3x+6) eller kun af den første parentes ?


Svar #2
19. januar 2015 af yololol (Slettet)

kun x+2 tror jeg


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2015 af peter lind

Du giver ingen detaljer, så jeg kan ikke vide, hvad du gør galt. Prøv at finde den afledede først og lad derefter et CAS værktøj løse ligningen


Svar #4
19. januar 2015 af yololol (Slettet)

Hvilke detaljer vil du have? :)  Jeg skal på bare finde ekstrema af f(x)=ln(x+2)•(3x+6)? Ved du hvilken formel jeg skal bruge når det er en produktfunktion? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#0

Problemet bliver det samme som i din anden tråd, at funktionen er voksende i hele definitionsmængden og der er derfor ingen lokale ekstrema.

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1563752

Hvis der derimod menes

        f(x) = ln((x+2)·(3x+6))

kan man finde ekstrema for funktionen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. januar 2015 af Stats

.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #7
19. januar 2015 af yololol (Slettet)

Hmm. Mange tak for hjælpen. Tror jeg vil spørge min lærer i morgen :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#7

Hvordan ser opgaven ud i den originale opgaveformulering? Er det måske

        f(x)=\ln (x+2)(3x+6)


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Faktisk har denne funktion

        f(x) = (3x+6)·ln(x+2) = 3·ln((x+2)(x+2))

et globalt minimum da funktionen xx har et globalt minimum . Her har man så

        f '(x) = 3·ln(x+2) + 3

og ligningen f '(x) = 0 har da løsningen   x = -2 + 1/e ≈ -1,63212 med  f(x) = -3/e


Skriv et svar til: Ekstrema (differentiering) igen!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.