Kemi

Beregn koncentrationen når ligevægten har indstillet sig

01. februar 2015 af Esterificering (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP, Opgaven handler om følgende ligevægt:

C_{2}H_{4(g)}+H_{2(g)}\rightleftharpoons C_{2}H_{6(g)}

Ligevægtskonstanten Kc = 078M-1 ved temperaturen 900K

Reaktionen foregår i en beholder på 10L, der som startbetingelse indeholder 1,0mol C2Hog 1,0mol H2 ved temperaturen 900K.

a) Opskriv reaktionsbrøken for ligevægten.

K_{c}=\frac{\left [ C_{2}H_{6} \right ]}{\left [ C_{2}H_{4} \right ]\cdot\left [ H_{2} \right ]}

b) Beregn koncentrationen af de tre forbindelser, når ligevægten har indstillet sig.

(Det er her jeg har brug for hjælp)

Mvh. Tino 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. februar 2015 af mathon

I ligevægt er der dannet x mol C2H6 og resterer (1-x)mol C2H4 og (1-x)mol H2
hvoraf
                          \frac{\frac{x}{10}\; \frac{mol}{L}}{\left (\frac{1-x}{10} \right )^2\; \left (\frac{mol}{L} \right )^2}=K_c

dvs
         ligningen
                              \frac{10x}{(1-x)^2}=\{K_c\}\; \; \; \; \; \; \; 0<x<1

hvor \{K_c\} betyder talværdien af størrelsen K_c


Skriv et svar til: Beregn koncentrationen når ligevægten har indstillet sig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.