Matematik

Måle en højde af en bygning i virkeligheden

05. februar 2015 af Krogginton (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen 

Jeg tager til Australien med skolen, og vi skal måle en højde af en bygning. 

Hvordan er den nemmeste måde at gøre dette på, med mindst mulig besvær. 

Tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Mål afstanden til bygningen og mål den vinkel, hvorunder bygningens højde ses i den afstand ved jordoverfladen. Benyt formlen for tangens til en vinkel i en retvinklet trekant.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2015 af Therk

Tag et stykke helt almindeligt A4-papir og fold det fra et hjørne og langs den modsatte side. Det, af papiret, som er overskydende i foldet klipper/river du af. Du har nu et kvadratisk stykke papir, med en fold gennem diagonalen. Fold det over diagonalen, så du har et trekantet stykke papir. Dit papir er nu ligesidet.

Hold papiret helt op til dit ene øje med en af kateterne vandret med jorden. Gå tilpas langt tilbage så toppen af bygningen er nøjagtig i toppen af trekanten. Højden af bygningen er nu: Din højde+afstanden til bygningen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2015 af mathon

Hvor det ikke er praktisk muligt at måle afstanden til bygningen:

Vælg to punkter A og B, hvor A ligger nærmest bygningen.
Mål sigtevinklen α til bygningens top i punktet A.
Mål sigtevinklen β til bygningens top i punktet B.

Beregn bygningens højde h
efter:
                             h=\frac{\tan(\alpha )\cdot \tan(\beta )}{\tan(\alpha )- \tan(\beta )}\cdot \left | AB \right |+ din \; egen \; \o jenh\o jde


Skriv et svar til: Måle en højde af en bygning i virkeligheden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.