Matematik

Hvordan kommer jeg frem til resultatet

05. februar 2015 af Magger74 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en brøk 63/X = 7

Men hvordan kommer jeg frem til dette?? Jeg er godt klar over tabellen, men hvordan gør jeg det trinvis? Så det kan forklares for andre.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2015 af SuneChr

Du kan skrive

\frac{63}{x}=\frac{7}{1}
Her er det tilladt, at ombytte den enes tæller med den andens nævner.
Man har så

\frac{63}{7}=\frac{x}{1}


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2015 af PeterValberg

\frac{63}{x}=7         multiplicér begge sider med x

63=7x      dividér begge sider med 7

x=\frac{63}{7}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
05. februar 2015 af Magger74 (Slettet)

Og hvordan kommer jeg så frem til at det er 9?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. februar 2015 af PeterValberg

63/7 = 9 :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
05. februar 2015 af Magger74 (Slettet)

Ja, det ved jeg godt :-) Men det er vejen dertil.


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. februar 2015 af PeterValberg

Åh, okay, - divisionsprøven må vel være forklaringen

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. februar 2015 af PeterValberg

En glimrende video af (og med) Pernille Pind om division [ LINK ] 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hvordan kommer jeg frem til resultatet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.