Matematik

Hjælp igen igen....

11. februar 2015 af anders2015 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg har vedlagt følgende opgave, som mit hovede der er gået i selvsving ikke kan tolke. Jeg skal finde ud af hvad en sten vejer, som har en massefylde på 2,9 g. Jeg forstår simpelthen ikke spørgsmålet.

Nogle som kan hjælpe mig med denne udregning?

Hilsen Anders

Vedhæftet fil: Skærmbillede (40).png

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2015 af Soeffi

Rumfang af vand er lig 400 mL. Rumfang af vand plus sten er 750 mL Rumfang af sten er 350 mL. Massefylde af sten er 2,9 g/mL. Masse af sten er 350 mL gange 2,9 g/mL. En cm3 er lig en mL.

Vedhæftet fil:måleglas.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Man beregner stenens rumfang V ved at se på forskellen mellem de to aflæsninger af vandstanden i måleglasset. Benyt så at

       m = V · ρ

hvor V er stenens rumfang, ρ er massefylden, og m er stenens masse (vægt).


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2015 af ChemIdiot (Slettet)

Massefylde kaldes også densitet og dens formel hedder p= \frac{masse}{volume}
Du ved at p=2,9g/volume(Det er VIGTIGT at huske hvad du arbejder med!)
Udfra billedet kan du regne volume/rumfanget af stenen ud ved at kigge på vandet i glasset. 


Skriv et svar til: Hjælp igen igen....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.