Matematik

Sammenhæng mellem rumfang og bredde samt overfladeareal og bredde??????

23. februar 2015 af LineSuhe - Niveau: A-niveau

Jeg har fået stillet denne opgave. 

Hvilken type sammenhæng er der mellem rumfanget og kassens bredde? Og mellem overfladearealet og kassens bredde?

Isoler x i formlen for rumfang. Hvilken type sammenhæng er der nu mellem x og R? 

Rumfanget kan beregnes vha. formlen = l*b*h
og overfladearealet kan ligeledes beregnes vha formlen = 2(l*b+l*h+b*h)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Hvor kommer x og R ind i billedet? Prøv at formulere hele opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2015 af mathon

Er kassebunden kvadratisk og R radisus i en cylinder, eller kegle ???


Svar #3
23. februar 2015 af LineSuhe

Betragt en lukket kasse hvor bredden x, længde er 1,4 gange større end bredden, og højden er halvdelen af bredden. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. februar 2015 af mathon

              sæt bredden til x      længden til 1,4x      og højden til x/2

                   R(x)=\frac{x}{2}\cdot x\cdot 1,4x=0,7x^3

                    O(x)=2\cdot \left (1,4x\cdot x+1,4x\cdot \frac{x}{2}+x\cdot \frac{x}{2} \right )=5,2x^2


Svar #5
24. februar 2015 af LineSuhe

Hvordan isolere jeg x???


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

        x = (R/0,7)1/3 .


Skriv et svar til: Sammenhæng mellem rumfang og bredde samt overfladeareal og bredde??????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.