Matematik

Optimering? Noget hjælp?

24. februar 2015 af Joha3909 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! Sidder med denne opgave og kan ikke komme frem til hvordan man bestemmer v.h.a differentialeregning dimentionerne h og b, således at arealet bliver mindst muligt?

Nogle der kan hjælpe der? Jeg kan bruge maple!

Vedhæftet fil: 1231121.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2015 af mathon

Overflademinimum kræver
                                                 A{\, }'(h)=-\frac{1}{h^2}+2=0


Svar #2
24. februar 2015 af Joha3909 (Slettet)

Altså så den afledte funktion af A(h)=\frac{1}{h}+\frac{2}{h}  er A{\, }'(h)=-\frac{1}{h^2}+2=0?

Eller er jeg galt på den?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2015 af mathon

den afledte funktion af A(h)=\frac{1}{h}+\frac{2}{h}
er:
                                     A{\, }'(h)=-\frac{1}{h^2}+2

En betingelse for overflademinimum
er:
                                     A{\, }'(h)=-\frac{1}{h^2}+2=0


Svar #4
24. februar 2015 af Joha3909 (Slettet)

Ahh, i see! Tak! :D


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. juli 2015 af Soeffi


Skriv et svar til: Optimering? Noget hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.