Matematik

HJÆLP mat problem

07. marts 2015 af kisserdeb (Slettet) - Niveau: B-niveau

I en landsby er der 658 indbyggere i 2004. 10 år senere i 2014 er der 791 indbyggere. 
a)
Hvor mange procent er indbyggertallet vokset med årligt?
 
Det antages nu at antallet af indbyggere falder med 1,05 % om året i årene 2014-2024. 
b)
Opskriv en eksponentiel model for udviklingen af indbyggere i landsbyen i årene 2014-2024 
og bestem antal indbyggere i 2019 med modellen.

Nogen der kan hjælpe??


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2015 af Stats

a)
Kn = K0(1 + r)n
Isoler r

b)
1,05% = 0,0105; rny = r - 0,0105
Kn = K0(1 + rny)n

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: HJÆLP mat problem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.