Matematik

Differentier (1/2)^x

07. marts 2015 af NTNTNTNT (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg forstår ikke, hvordan man differentierer (1/2)^x. Håber, at der er en, som kan hjælpe med at forklare dette.

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. marts 2015 af mathon

              \left ( a ^x \right ){}'=\left ( e^{\ln(a)x} \right ){}'=\ln(a)\cdot \left ( e^{\ln(a)x}\right )=\ln(a)\cdot a^x


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. marts 2015 af mathon

              \left ( \left (\frac{1}{2} \right ) ^x \right ){}'=\ln\left ( \frac{1}{2} \right )\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^x


Svar #3
07. marts 2015 af NTNTNTNT (Slettet)

Ok. Mange tak.


Skriv et svar til: Differentier (1/2)^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.