Matematik

Plan

09. marts 2015 af nejvelda - Niveau: A-niveau

Hej

Er der nogen, som kan hjælp mig denne opg?

På forhånd tak!

Vedhæftet fil: plan.PNG

Svar #1
09. marts 2015 af nejvelda

Hov, jeg har skrevet forkert i opg. Her er den rigtig:

Vedhæftet fil:plan2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2015 af peter lind

Det er formentlig n, der er normalvektor.

Hvis P(x, y, z) ) er et punkt i planen gælder

n•(OP-OP0) = 0   O er origo nulpunktet for koordinatsystemet


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. marts 2015 af Toonwire

Hej

Benyt planens ligning:  a(x-x_0)+b(y-y_0)+c(z-z_0)=0
Hvor (a,b,c) er en normalvektor til planen (den har du fået oplyst) 
og hvor (x_0,y_0,z_0)  er et punkt i planen (den har du sørme også fået givet :))


Svar #4
09. marts 2015 af nejvelda

Så når der står bstem den plan.. så skal jeg bestemme ligningen?


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. marts 2015 af peter lind

Med at finde planen menes at du skal finde planens ligning


Svar #6
09. marts 2015 af nejvelda

Jeg har forsøgt at finde planens ligning. Nogen, der vil se om det er det rigtigt?

Vedhæftet fil:plan3.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #7
09. marts 2015 af Toonwire

#6

Ser ganske fornuftigt ud ;)


Svar #8
09. marts 2015 af nejvelda

Lige et spørgsmål mere: hvis man har en normalvektor kan man så lave en retningsvekor? Eller hvordan får/bestemmer jeg retningsvektor? Kan man det, hvis den ikke er oplyst?


Svar #9
09. marts 2015 af nejvelda

er retningsvektor det sammen som normalvektor i plan? og gælder det også i rummet?

Jeg skal nemlig bruge en retningsvekotr for at beregne vinklen mellem plan og linje, men jeg kender ikke retningsvektoren. Jeg får oplyst normalvektoren som er n(-6,3,2). Er n=r?


Svar #10
09. marts 2015 af nejvelda

Slet ikk nogen som ka hjælpe? Jeg er meget forvirret omkring dette..


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. marts 2015 af sarahhilligsoe (Slettet)

i rummet kan man ikke finde en retningsvektor ud fra en normal vektor. da der er 3 retninger kan det ikke lade sig gøre


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#8

Hvad ønsker du at bestemme retningsvektor for?


Brugbart svar (0)

Svar #13
09. marts 2015 af sarahhilligsoe (Slettet)

og en retnings vektor og en normal vektor i planen er heller ikke det samme.


Brugbart svar (0)

Svar #14
09. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#9

Hvis du tænker på retningsvektor og normalvektor for en linie i en plan, vil tværvektoren for liniens retningsvektor være en normalvektor for linien.


Svar #15
09. marts 2015 af nejvelda

Jeg har lavet opgaven i #1 og fået resultatet i #6.

Jeg har beregnet at linje og plan er parallelle, da afstanden ikke giver nul.

Nu skal jeg beregne vinklen mellem linje og plan + skæringspunkt mellem linje og plan.

Og for at beregne de to ting, står der i min formelsamling at jeg skal bruge en retningsvektor. Her går jeg i stå.

Og det må så være vekotr i rummet? :D


Brugbart svar (0)

Svar #16
09. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#15

Planen skulle gå gennem punktet P0(-5 , 2 , 3)  og have vektoren  n = [-6 , 3 , 2] som normalvektor. Hvilken linie er det så, du påstår at være parallel med planen? Prøv at formulere hele opgaven.

Når man bestemmer vinklen mellem en linie og en plan beregner man denne vinkel som komplementvinklen til vinklen mellem liniens retningsvektor og planens normalvektor.


Svar #17
09. marts 2015 af nejvelda

Jeg mener at P0(-5,2,3) er parallel med alfa altså planens ligning alfa: -6x+3y+2z+18=0, fordi afstanden giver 8,6


Brugbart svar (0)

Svar #18
09. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#17

Det giver ingen mening at tale om at et punkt er parallelt med noget.

Du omtaler en linie, hvis vinkel med planen du skal bestemme. Hvilken linie er der tale om? Prøv at formulere hele opgaven.


Svar #19
09. marts 2015 af nejvelda

Her er hele opgaven

Vedhæftet fil:plan hele opg2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #20
09. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#17

Bemærk, at udregningerne i det vedlagte i #6 ikke er korrekt. Din ligning for planen er forkert.


Forrige 1 2 Næste

Der er 29 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.