Matematik

Vækst & regneforskrifter

09. marts 2015 af Oscar9 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg har et problem med denne opgave som lyder 'tegn en graf, der over en tiårs periode viser kontoens saldo som funktionen af tiden,  Hvis man den 1. januer  I år indsætter 100 kr og renten er på 12%'

Hvordan laver man Sådanne en funktionen?

Ville gerne have at vide hvordan man kan skrive det som en funktionsforskrift som man kan sætte ind i geogebra, hvis det er muligt

Tak for hjælpen på forhånden :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Benyt renteformlen

        Kn = K0 · (1 + r)n

Her er K0 startkapitalen, r er rentesatsen, n er antallet af terminer (år), og Kn er den indskudte kapital efter n terminer (år).


Svar #2
09. marts 2015 af Oscar9 (Slettet)

så det er   

K(100,kr) * (1+12%) = k2


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2015 af mathon

                                K_2=100\cdot 1{,}12^2


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts 2015 af Stats

n er antal år..

Kn er slutkapitalen

K0 er startkapitalen

r er renten...

Du  får faktisk angivet alt...

Kn = 100·(1+0.12)n

som ligner y = 100·1.12x

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Vækst & regneforskrifter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.