Matematik

Differentiere

11. marts 2015 af piabing (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der har en ide om, hvordan den funktion kan differentieres?

f(x)=ln(x^3+2x^2)

Jeg kan ikke rigtig få den til at gå op


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2015 af mathon

Differentier en sammensat funktion:
                                                             \left (f(g(x)) \right ){}'=f{\, }'(g(x))\cdot g{\, }'(x)

           f(y)=\ln(y)\; \; \; \; \; \; \; \; \; \;\; \; \; \; \;\; \; \; f{\, }'(y)=\frac{1}{y}              

           g(x)=y=x^3+2x^2\; \; \; \; \; \; \; \; \; g{\, }'(x)=3x^2+4x       


Skriv et svar til: Differentiere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.