Matematik

Beregn afstanden - i rummet

12. marts 2015 af johankristensen111 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejjjjjjj. 

Jeg sidder lige med en opgave, som jeg ved jeg burde kunne finde ud af, men som volder mig problemer. Den lyder sådan her: 

Beregn afstanden l ED l, og disse punkter er givet: E(0, 6.5, 5) og D(3, 8, 2)

Kh. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2015 af mathon

Brug punktafstandsformlen:

                                  P_1(x_1,y_1,z_1)\; \; \; \; \; \; \; P_2(x_2,y_2,z_2)

afstand
                                  d=\sqrt{(x_2-x_1)^2+(y_2-y_1)^2+(z_2-z_1)^2}


Svar #2
12. marts 2015 af johankristensen111 (Slettet)

Det kan man da ikke i dette tilfælde, når det er i rummet = 3 punkter. 


Svar #3
12. marts 2015 af johankristensen111 (Slettet)

Nu kom dit billede frem. Takker! Kan det passe at afstanden I ED I = 13.50? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. marts 2015 af mathon

                              \left | ED \right |=\sqrt{(3-0)^2+(8-6,5)^2+(2-5)^2}

                              \left| ED \right |=\sqrt{9+2,25+9}=\sqrt{20,25}=4,5

.......
   To punkter men tre koordinater.


Svar #5
12. marts 2015 af johankristensen111 (Slettet)

Hov, jeg kan se at jeg har skrevet en fejl for oven. Punktet E(0, 6.5, 3.5) er det korrekte :) Passer det så ikke med 13.50? 


Svar #6
12. marts 2015 af johankristensen111 (Slettet)

Eller så må det jo altså være 3.67


Brugbart svar (1)

Svar #7
12. marts 2015 af mathon

                              \left | ED \right |=\sqrt{(3-0)^2+(8-6,5)^2+(2-3,5)^2}

                              \left| ED \right |=\sqrt{9+2,25+2,25}=\sqrt{13,5}


Svar #8
12. marts 2015 af johankristensen111 (Slettet)

Lige præcis = 3.67. Mange tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. juli 2015 af Soeffi

CAS løsning, idet man måler længden (finder normen) af vektoren DE.


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. juli 2015 af Soeffi

Rettet.


Skriv et svar til: Beregn afstanden - i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.